افزايش بسيار زياد قند خون كه به آن هايپر گليسمي اطلاق مي شود حالت آشكاري نيست و در نتيجه ديابت به طور خاموش پيشرفت مي كند و ممكن است فرد سال ها از بيماري خود اطلاع نداشته باشد. به نظر متخصصان، به طور متوسط 5 تا 10 سال بين اولين افزايش قند خون و تشخيص ديابت زمان سپري مي شود. به نظر مي رسد از هر دو بيمار مبتلا به ديابت يك نفر توجهي به بيماري خود ندارد و از درمان مناسب بهره نمي گيرد.
تنها روش تشخيص ابتلا به ديابت؛ انجام آزمايش قند خون است. پس از تشخيص بيماري آزمايش بايد با توجه به شرايط و عوامل خطر هر فرد مانند سن، سابقه فاميلي، عادات غذايي، اضافه وزن و... مرتب انجام شود.
- ديابت؛ بيماري كشنده
ديابت هر سال تعداد بسيار زيادي را در دنيا به كام مرگ مي كشاند چرا كه عدم تشخيص بيماري يا درمان نامناسب عوارض بسيار جدي از جمله نابينايي، قطع عضو، نارسايي كليه و حتي فوت به دليل آنفراكتوس قلبي را در پي دارد. در واقع، افزايش بسيار بالاي قند خون در طولاني مدت ديواره مويرگ ها در تمام بدن را ضعيف مي كند، مانع از رسيدن اكسيژن و مواد مغذي به بافت ها مي شود و آسيب هاي برگشت ناپذيري مانند ا ختلالات بينايي، عصبي، تحريك پذيري، عفونت ها، كاهش فرايند خون رساني، آسيب هاي كليوي، افزايش لخته هاي خون عامل بيماري هاي قلبي و... را در پي خواهد داشت. به همين دليل است كه هر 8 ثانيه يك نفر در دنيا به دليل بيماري ديابت جان خود را از دست مي دهد. به طور متوسط اميد به زندگي در بيمار ديابتي 5 تا 10 سال پايين تر از ديگران است.
- بيماري فوق العاده رايج
ديابت بيماري است كه ابتلا به آن طي سال هاي اخير بسيار بيشتر شده است و شايد آن را بتوان اپيدمي جوامع امروز دانست. تغيير در سبك زندگي و تغذيه را مي توان عوامل زمينه ساز شيوع اين بيماري دانست. در صورت وجود سابقه فاميلي و يا عوامل خطري مانند چاقي بايد حتما آزمايش خون انجام داد تا بيماري به موقع تشخيص داده شود حتي اگر هيچ علامت مشخصي احساس نگردد.
مطالب مرتبط با ديابت :
ديابت چيست و چه عواملي منجر به ديابت مي شود
- ۳۰ بازديد
- ۰ نظر