قبل از بحث در مورد روشهاي درماني افزايش چربي خون بايد به اين سوال اساسي پاسخ گفت: آيا هر دارو يا غذايي كه طبعي خنك دارد، باعث كاهش چربي خون مي شود؟
پاسخ اين سوال به نظر بنده منفي است. متاسفانه ديده ام كه بسياري از اهل فن نيز چون افزايش چربي خون را عيناً معادل افزايش صفرا مي دانند، براي درمان آن اقدام به تجويز انواع خنكي مي كنند كه مي تواند در برخي بيماران مثل بيماران بلغمي مزاج باعث عوارض مختلف و حتي تشديد بيماري اصلي شود. لذا بايد توجه داشت كه:
۱- بسياري از داروهاي «صفرابٌر» هستند كه طبع گرمي دارند ولذا در درمان بيماران سردمزاج كه دچار افزايش چربي خون شده اند، بايد از اين گونه داروها استفاده كرد همانطور كه بسياري از غذاها يا داروهاي با طبع سرد هم هستند كه باعث افزايش چربي خون مي شوند؛ براي مثال ماكاروني طبع سردي دارد اما به علت انسدادي كه در كبد ايجاد مي كند و مانع از دفع صحيح صفرا مي شود و نيز با ايجاد يبوست، عملاً باعث افزايش صفرا و چربي خون مي شود چنانكه بسياري از افراد هستند كه با خوردن ماكاروني احساس تلخي در دهان خود مي كنند.
۲- در بسياري از موارد، در درمان بيماران احتياجي نيست كه بر روي كاهش صفرا متمركز شويم و عملاً با تجويز داروهايي كه باعث كاهش استرس، تقويت كبد، تقويت معده، رفع يبوست و مانند آن مي شوند؛ مي توان چربي خون را كاهش داد. براي مثال شايد «بابونه» كه طبع گرم و خشكي دارد را نتوان به عنوان داروي ضدّ چربي مطرح كرد؛ اما اگر براي يك فرد بلغمي مزاج كه استرس زيادي دارد و به واسطه بلغم زياد دچار ضعف كبد و معده و يبوست هم هست؛ بابونه تجويز كنيم؛ به تدريج، اعصابش آرام مي شود؛ معده و كبد او تقويت مي شوند و با كاهش رطوبت روده، يبوست نيز به تدريج بر طرف مي شود؛ به اين ترتيب عملاً با تجويز يك دارو كه طبع صفراوي دارد(گرم و خشك) چربي خون اين فرد كنترل خواهد شد.
داروهاي موثر: تيشوك
- ۴۷ بازديد
- ۰ نظر