بيماري صرع

دارو ، بانك اطلاعات دارويي و ليست داروها

پنجشنبه ۰۱ آذر ۰۳

بيماري صرع

بيماري صرع(Epilepsy):

اختلالات مزمن و عدم كاركرد صحيح مغز، بيماري صرع را به وجود مي‌آورد. صرع يك بيماري مغزي است كه موجب قطع ارتباط طبيعي بين سلول‌هاي عصبي مغزي مي‌شود.
اغلب حملات اين بيماري در صبح زود و يا زمان استراحت رخ مي‌دهند و تشديد علائم آن معمولاً در شب افزايش مي‌يابند. اگر تشنج به‌صورت ناگهاني و دراز مدت در فرد ايجاد شود، آن را صرع مي‌گويند.
صرع‌، كه‌ گاهي‌ تشنج‌ نيز به آن مي‌گويند، يك‌ علامت‌ است‌ نه‌ يك‌ بيماري‌. اين بيماري در هر 2 جنس به يك ميزان شايع است و مسري نمي‌باشد. حمله صرع به دليل قطع ناگهاني فعاليت الكتريكي در مغز، به وجود مي‌آيد.
«اپي‌لپسي» يا صرع حالتي است كه برخي تشنج‌ها در مغز به‌طور متناوب و با فاصله زماني ايجاد مي‌شوند. البته اين تشنجات به محل نفوذشان در مغز، علائم و نوع تشنج و صرع بستگي دارند.
بروز يك‌بار تشنج هيچ‌گاه صرع نيست بلكه با تجديد 2 تا 3 بار تشنج، پزشك به تشخيص صرع پي مي‌برد.
با عبور كردن پيام‌ها از سلول‌هاي مغز و توقف ناگهاني آن‌ها كه منجر به تغيير حالات روحي و جسمي در فرد مي‌شوند، بيماري صرع شكل مي‌گيرد.

انواع صرع:
1-صرع جزئي(Partial Seizures):
هنگامي كه آسيب فقط در يك طرف مغز باشد، صرع جزئي ايجاد مي‌شود. اغلب مصروعين با اين نوع صرع مواجه مي‌شوند.
قبل از اين كه حمله شروع شود، بيمار احساس مي‌كند كه حالش بد است. اين احساس‌ها شامل: تغييرات بينايي، تغييرات بويايي و شنيدن صداهاي نامفهوم مي‌باشد.
اين نوع صرع به 2 قسمت تقسيم مي‌شود:
*نوع ساده:
اين نوع صرع دركمتر از 1 دقيقه طول مي‌كشد. علائم ظاهر شده در فرد، به محلي از مغز كه درگير شده، بستگي دارد. اگر قسمت تحتاني مغز درگير شده باشد، بر روي ديد و عضلات تاثير مي‌گذارد، براي مثال عضلات انگشتان، بازو و پا دچار گرفتگي مي‌شوند.

علائم:
-حالت تهوع
-تعريق بالا
-رنگ پريدگي
*نوع پيچيده:
در اين نوع فعاليت قسمت گيجگاهي مغز يا محلي در مغز كه احساسات و حافظه را در بر دارد، دچار اختلال مي‌گردد. صرع پيچيده بين 1 تا 2 دقيقه ادامه دارد.
علائم:
-گريه كردن
-دويدن
فرياد زدن
-خنديدن
-دست زدن

2-صرع عمومي:
هر 2 قسمت مغز را درگير مي‌كند و فرد ناگهان بي‌هوش مي‌شود. اين نوع صرع شامل:
*صرع غايب:
علائم:
-باز شدن دهان
-چشمك زدن و بيهوشي
مدت زمان صرع عمومي تا 30 ثانيه در فرد ادامه دارد.

داروها مرتبط:  لوتيراستام

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد